Diam adalah yang Terbaik


kadang-kadang bila kita ada masalah , mesti kita perlukan someone untuk kita share masalah kita kan ? tapi sesetengah pendapat mengatakan diam adalah jalan yang terbaik . yahhh everyone have thier own opinoin rite . 

bila kita meluahkan rasa itu , susah untuk buat orang faham kita , susah untuk orang itu menerima luahan kita dengan terbuka . sebab tuu laa ramai orang pilih untuk berdiam dari meluahkan . bila kita mula meluahkan rasa itu , takut kita tak mampu untuk mengawal rasa marah , sedih , kecewa yang ada dalam hati kita and pada akhirnya kita mengeluarkan perkataan yang tak sepatutnya.. even kita tak berniat untuk menyakiti hati mana-mana pihak .. hati pulak tak rasa senang n rasa serba salah . ketika itu hanya kita yang tahu hati dan perasaan kita . 

diam jugak dapat menyelamatkan hubungan kita dengan orang disekeliling kita . bila kita bersuara , kita mungkin akan dipersalahkan , kita akan disisihkan , kita akan diketawakan and so on . so dengan hanya berdiam dan memendam segala rasa di hati , mungkin sesuatu hubungan itu dapat diselamatkan . bukan semua orang akan paham kita even our family . 

tak dinafikan jugak yg meluahkan pun adalah jalan yg terbaik dalan suatu perhubungan . tapi ada ketika lebih baik diam dari berkata-kata untuk menggelakan perkara yg lebih buruk berlaku . 

that why aku pilih untuk tidak meluahkan dan pendamkan apa yang aku rasa even menyakitkan .